اسکوفیه آیولی یک آشپز معروف اروپایی در راهنمای آشپزی فرانسوی خود طرز استفاده از سس مایونز مهرام 450 گرمی آورده است و اشاره می کند که کره پروونس است.
Terres d’Azur ادعا می کند که این یک غذای روزه است که در روزهایی که کلیسا مصرف گوشت را محدود می کرد با ماهی استفاده می شود.
آیولی اغلب به عنوان نامی فانتزی برای سس مایونز آغشته به طعم سیر در نظر گرفته می شود و این تصور را ایجاد می کند که اختراع مایو قبل از آیولی بوده است. با این حال، ایجاد سس خامه ای به صدها سال قبل برمی گردد.
بریتانیکا آیولی یا آلیولی را که در اسپانیا شناخته می شود، به عنوان سس کاتالونیایی که در آن سیر با روغن و سرکه می زنند، تعریف می کند.
در آمریکا چه میپزد میافزاید که پلینی بزرگتر، نویسنده رومی و طبیعتشناس، استفاده از سس آیولیمانند را در حوالی سال ۷۷ پس از میلاد ثبت کرد و به ویژگیهای سالم و عطرهای تند سیر اشاره کرد.
آیولی و سس مایونز از این نظر شبیه به هم هستند که امولسیون با روغن هستند.
با این حال، مواد تشکیل دهنده آنها تفاوت واقعی بین آیولی و سس مایونز را مشخص می کند. سرآشپز این آیولی را به عنوان امولسیون فقط سیر توصیف می کند که با روغن مخلوط شده و به قوام خامه ای برسد، در حالی که سس مایونز شامل چندین ماده اضافی است.
اگرچه برخی از دستور العمل های آیولی شامل افزودن طعم دهنده ها، اسیدها و تخم مرغ های مختلف است، دستور غذای کلاسیک آیولی فقط دو ماده را می طلبد.
هیچ ترفندی برای چگونگی درست کردن سس مایونز وجود ندارد. ترکیبات موجود در مایونز ساده و بدون عارضه هستند که از طریق امولسیون کردن یا مخلوط کردن روغن، تخم مرغ و اسید تولید می شوند.
اسید معمولاً سرکه در یک محصول تجاری مانند مایونز هلمان است. (آب لیمو هنگام تهیه اسپری در خانه نیز خوب عمل می کند.) دستور تهیه سس مایونز ما شامل مقداری از هر دو نوع اسید، خردل و کمی شکر است تا طعم زننده را یکدست کند.
بدون دیدگاه